Nekststep logo
qxif-phone
qxio-email

ONS TEAM

Stefan Kuperus

Stefan Kuperus

Mobiel nummer:    +31 (0) 6 22497192

  • qxif-linkedin
  • qxio-ios-email

Mijn drive

In mijn werk als rijinstructeur kwamen er steeds meer mensen met angstklachten op mijn pad. Omdat er binnen de rijschoolbranche geen bijscholing of opleiding was die mij kon professionaliseren op dit terrein, ben ik zelf op onderzoek uitgegaan. Dit bracht mij bij opleidingen in NLP en Systemisch Werk. Deze methodieken zorgde in eerste instantie voor een boost in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Tegelijkertijd stelden de methodieken en technieken mij in staat mensen in mijn rijschool van angsten af te helpen. Dit vroeg om meer. Naast mijn rijschool ben ik mensen gaan coachen en ben ik trainingen gaan geven. Want het is fijn om mensen te zien groeien en de dingen te doen die ze eerst voor onmogelijk hielden.

Mijn expertise

Sinds 2000 ben ik rijinstructeur. Vanaf 2010 ben ik NLP opleidingen gaan volgen en ben ik de methoden en technieken binnen en buiten mijn rijschool in de praktijk gaan brengen. Naast NLP ben ik mij gaan verdiepen in Systemisch Werk. Wonderlijk en ook logisch is voor mij dat je familiegeschiedenis – naast andere ‘systemen’ waarin we functioneren – van grote invloed zijn op onze huidige gedragspatronen. Zelf ben ik opgevoed met boodschappen ‘als je gewoon doet doe je al gek genoeg’ of ‘als je je kop boven het maaiveld uitsteekt, wordt deze afgehakt’. Deze boodschappen hebben mij jaren weerhouden om de dingen te doen die ik graag wilde doen. Na het herkennen van deze familie-imprint en door de belemmerende dynamieken op te heffen, heb ik ruimte gecreëerd voor mijn eigen levenspad. Nu geef ik met veel plezier NLP-traingingen, trainingen Systemisch Werk en trainingen ‘integratieve NLP coaching’.

Mijn stijl

In trainingen en in mijn coaching krijg ik vaak terug dat ik open, scherp, confronterend en humoristisch ben. En als het nodig is kan ik ook heel goed fungeren als een breekijzer om tot een doorbraak te komen.