Nekststep logo
qxif-phone
qxio-email

Ken je kernkwaliteiten

Training: Ken je kernkwaliteiten

Hoe fijn is het als je kunt werken vanuit je kernkwaliteiten en dat anderen daarop een beroep doen. Dit bevordert het gezamenlijk behalen van resultaten en uiteraard ook een optimale samenwerking. 
Want natuurlijk loop je er wel een tegen aan dat samenwerking niet helemaal lekker loopt. En dat je tegen hindernissen oploopt. Zo kan je anders tegen bepaalde zaken aankijken. Of loopt het communiceren met elkaar niet lekker. Soms kan je je goed ergeren aan iemand zoals hij bijvoorbeeld in een vergadering zit. Soms ga je zelf opeens dingen doen waarvan je weet dat ze eigenlijk niet productief zijn. Dit soort dingen gebeuren. Ieder mens heeft andere kwaliteiten, valkuilen allergieën en uitdagingen. Met kernkwadranten kun je erachter komen hoe jijzelf en een ander precies in elkaar steekt. Zo kun je veel effectiever - met zo min mogelijk ruis -  samenwerken.
Want natuurlijk loop je er wel een tegen aan dat samenwerking niet helemaal lekker loopt. En dat je tegen hindernissen oploopt. Zo kan je anders tegen bepaalde zaken aankijken. Of loopt het communiceren met elkaar niet lekker. Soms kan je je goed ergeren aan iemand zoals hij bijvoorbeeld in een vergadering zit. 
Soms ga je zelf opeens dingen doen waarvan je weet dat ze eigenlijk niet productief zijn. Dit soort dingen gebeuren. Ieder mens heeft andere kwaliteiten, valkuilen allergieën en uitdagingen. Met kernkwadranten kun je erachter komen hoe jijzelf en een ander precies in elkaar steekt. Zo kun je veel effectiever - met zo min mogelijk ruis - samenwerken.

Je kan je ergeren aan alles en nog wat en je bent het niet verplicht.

In deze training kijken we naar waar jij en je collega’s van nature goed in zijn. Vervolgens kijken we naar de schaduwkant van ieders kernkwaliteiten, de vervormingen en valkuilen en de uitdagingen die daarbij horen. En we onderzoeken waarom we allergisch zijn voor sommige mensen en wat wij daar zelf van kunnen leren. Je leert jezelf beter kennen en je leert beter communiceren met je collega’s omdat je veel meer met elkaars kwaliteiten en valkuilen rekening kunt houden. Het werken met kernkwaliteiten versterkt het streven naar gezonde organisaties gericht op groei en eenwording.
  • qxio-ios-plus-empty Inhoud van de training
  • Resultaten van de training
  • Praktisch