Nekststep logo
qxif-phone
qxio-email

De kracht van lichaamstaal

De kracht van
lichaamstaal

Training: De kracht van lichaamstaal

Zonder enige twijfel is je lichaamstaal in grote mate bepalend voor het beeld dat mensen van je hebben en hoe ze je boodschappen interpreteren. Je laat met je lichaamstaal zien wat je nou echt bedoeld of welke intenties en emoties je hebt in combinatie met wat je uitspreekt. Met een krachtige lichaamstaal kun je dus makkelijker je resultaten realiseren en je doelen bereiken. En verwarrende lichaamstaal kan voor behoorlijke misverstanden zorgen. En je kan er – als je er niet goed mee omgaat – veel mee verliezen. En dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Hoe zet jij je lichaamstaal optimaal in op je werk? 

The body speaks before you speak

Over non-verbale communicatie heb je veel minder controle dan over gesproken woorden. Je kunt eerst goed nadenken over wat je zegt, maar je kunt bijvoorbeeld lastiger controleren wat er met je handen gebeurt op het moment dat je deze woorden uitspreekt. Je kan het je vast nog goed herinneren dat de lichaamstaal van een presentator ervoor zorgde dat zijn uitstekende verhaal compleet naar de achtergrond verdween. Erg zonde, want juist met een goede lichaamstaal kun je je boodschap kracht bijzetten. Hoe belangrijk is het om te weten hoe je non-verbaal overkomt en hoe je door vaak kleine veranderingen je lichaamstaal kan verbeteren.
Dus vergroot je inzicht in hoe jij non-verbaal communiceert. Wat communiceer jij met de houding van je lichaam en van je hoofd, de gebaren die je maakt, de intonatie en het volume van je stem en jouw snelheid van praten? Zorg je voor oogcontact om verbinding te maken? En is dit hoe je over wil komen? Sluit jouw non-verbale communicatie goed aan bij wat je verbaal communiceert? Door dit goed op elkaar aan te laten sluiten worden je presentaties, (sales) gesprekken en onderhandelingen ineens veel effectiever.

  • qxio-ios-plus-empty Inhoud van de training
  • Resultaten van de training
  • Praktisch